כמה סיבים תזונתיים צריך ביום והאם יש סוגים מסויימים שעוזרים לעצירות?
תקופה ארוכה שמנסים להבין האם הסיבים התזונתיים עוזרים לעצירות או שהם בכלל פוגעים ומחמירים?
המחקר השבועי יישפוך אור על הנשוא, וייחדש לך, והרבה.
זהירות, מחקר מסריח לפנייך. אבל נורא מועיל.
עצירות היא מצב בריאותי המאופיין בקושי במתן צואה ו/או בעשיית צרכים לעיתים רחוקות. באופן כללי, אכילת יותר סיבים מגדילה הן את נפח הצואה והן את המהירות שבה צואה נעה בגוף (מה שנקרא זמן מעבר מעיים), מה שאמור באופן תיאורטי להקל על עצירות.
כתוצאה מכך, הגברת צריכת סיבים תזונתיים היא כבר זמן רב המלצה סטנדרטית לאנשים עם עצירות. ובכל זאת, חשוב להעריך באופן קבוע את המחקר מאחורי ההמלצות הנפוצות כדי להבטיח שהן מבוססות ראיות מספיקות.
ההשפעות של סיבים על עצירות מסובכות בשל העובדה שלא כל הסיבים הם בעצם שווים. למקורות סיבים שונים יש מאפיינים שונים.
זה כולל מסיסות (הדרגה שבה סיבים מתמוססים במים), צמיגות (היכולת של הסיבים ליצור ג’ל סמיך), ותסיסה (כמה סיבים עוברים חילוף חומרים על ידי חיידקי המעי). איכויות אלו שונות בין סוגי סיבים, מה שעלול לומר שההשפעות של כל סיב עשויות להיות שונות גם כן.
זו אגב, אחת הסיבות שיש כל כך הרבה חוסר הבנה בנושא הזה.
המחקר עצמו – כמה סיבים תזונתיים צריך ביום ואיזה סוגים:
מטה-אנליזה זו של 16 מחקרים אקראיים מבוקרים בדקה את ההשפעה של תוספת סיבים על עצירות. הניסויים כללו 1,251 משתתפים עם עצירות כרונית ואידיופתית (כלומר, עצירות שלא ניתן לייחס בקלות למשהו אחד ספיציפי).
סוגי הסיבים בהם השתמשו היו פולידקסטרוז (2 ניסויים), פסיליום (4 ניסויים), פרוקטנים מסוג אינולין (5 ניסויים), גלקטוליגוסכריד (2 ניסויים), פקטין (ניסוי אחד), סובין חיטה (ניסוי אחד) ולא מוגדר (1). ניסוי). סיבים סופקו במינונים שנעו בין 4 ל-40 גרם ליום. הניסויים נמשכו 2 עד 8 שבועות.
התוצאות שנבדקו היו שיפור בסימפטומים של עצירות, חומרת התסמינים, מאפייני הצואה (תדירות, עקביות, משקל), תסמינים במערכת העיכול, איכות חיים, שימוש בחומרים משלשלים ותופעות לוואי. ממצאים אלו התבססו על דיווח עצמי של המשתתפים באמצעות שאלונים שונים.
בוצעו ניתוחי תת-קבוצות כדי לבחון את ההשפעה של סוגי סיבים שונים, מינונים ומשכי טיפול, בין משתנים נוספים.
התוצאות
מספר המשתתפים שחוו שיפור בתסמינים היה גדול יותר במשתתפים שקיבלו סיבים בהשוואה לפלסבו. תועלת זו נראתה בניסויים באמצעות פסיליום (3 ניסויים) ופקטין (ניסוי אחד) ועם מינון סיבים מעל 10 גרם ליום (9 ניסויים).
תוספת סיבים הביאה לעלייה גדולה בתדירות הצואה ולשיפור קטן בעקביות הצואה.
תוספת סיבים הביאה לירידה קטנה בחומרת המתח. ירידה בינונית במתח נראתה עם מינונים של לפחות 10 גרם ליום של סיבים או פסיליום באופן ספציפי.
תוספת סיבים באמצעות פרוקטנים מסוג אינולין וסובין חיטה הובילה לעלייה גדולה בגזים.
תוספת עם פקטין הפחיתה את הנפיחות. לא נראה שסובין חיטה או פרוקטנים מסוג אינולין מפחיתים את הנפיחות.
מחקר נוסף על סיבים תזונתיים שאולי יעניין אותך
הקרדיט ל:
www.examine.com
אוהב מאוד,
ג׳ניה רומסקי, בריאותלי